Rüzgar Santralleri Suçunu Kabul Etti

 


Wind turbine, Ecology

ABD'li Rüzgâr Enerji şirketi 150 kartalın ölümüne sebep olduğunu kabul etti.
***

150 Kartalın Bedeli
Federal savcılar çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin en büyük yenilenebilir enerji sağlayıcılarından birinin yan kuruluşunun suçlarını kabul ettiğini ve sekiz eyaletteki rüzgâr çiftliklerinde en az 150 kartalın öldürülmesinin ardından 8 milyon doların üzerinde para cezası ve tazminat ödemesine karar verildiğini açıkladılar.

NextEra Energy yan kuruluşu olan ESI Energy de Cheyenne, Wyoming'deki bir mahkeme sırasında Göçmen Kuş Antlaşması Yasası'nı ihlal etmekle suçlandıktan sonra beş yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Suçlamalar, Wyoming ve New Mexico'daki üç rüzgâr çiftliğinde dokuz kartalın ölümünden kaynaklanıyor.

Savcılar, bu ölümlere ek olarak, şirketin 2012 yılından bu yana ESI ve NextEra'ya bağlı 50 rüzgâr çiftliğinde altın ve kel kartalların ölümlerini kabul ettiğini belirtti. Kuş ölümleri sekiz eyalete yayılıyor: Wyoming, Kaliforniya, New Mexico, Kuzey Dakota, Colorado, Michigan, Arizona ve Illinois.

Sayı daha yüksek
Savcılar, NextEra yan kuruluşunun tesislerinde öldürülen kartalların neredeyse tamamına rüzgâr türbinlerinin bıçaklarının çarptığını ileri sürdüler. Bazı türbinler birden fazla kartalı öldürdü ve kuş ölüleri her zaman bulunamadığı için, yetkililer öldürülen sayının mahkeme belgelerinde belirtilen 150 kuştan daha yüksek olduğunu söylediler.

KAYNAK









Yorumlar